Rezervacije i pitanja: 011/303 12 12

Vaskrs na Krfu

Jedno od najlepših obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa na Mediteranu je na ostrvu Krf. Preko nekoliko desetina hiljada iz Grčke , pre svega iz Atine ali sve više i iz inostranstva posetilaca dolazi na Krf ne bi li doživeli po svemu jedinstveni hrišćanski praznik- Uskrs. Centralni događaj Uskrsa na Krfu je Velika subota, kada se nakon iznošenja moštiju Sv. Spiridona i svečane litije u 11h odigrava ceremonija bacanja vrčeva sa zgrada na centralnom trgu -Spianada. Ono što je naveliko za nas posebno važno jeste da je na Krfu pre tačno 100 godina vaskrsla srpska vojska nakon golgote prilikom prelaska preko Albanije i stradanje nezabeleženo u istoriji ratovanja. Svi srpski turisti pored prisustva obeležavanja Vaskrsa, obavezno posećuju i najveće srpske spomenike, pre svega Srpsku kuću i mauzolej na ostrvu Vido. Posetiocima iz Srbije od skoro je prisustvovanje ovom jedinstvenom prazniku olakšano izgradnjom najmodernijeg puta u Evropi-Egnatia, čime se put, ne samo skratio, već omogućio uživanje u lepotama Epira. Love 2 Travel tim, koji će Vas povesti na ovo nezaboravno putovanje je pre svega zaljubljenik u ostrvo, njegovu istoriju i tradiciju. Kada je osnov svega ljubav, onda ne morate da brinete jer mi to radimo sa osećajem. Pridružite se našoj grupi i budite deo Love 2 Travel pozitiva tima .

Program putovanja

[+] Prikaži sve

1. dan - Sreda – 24.04.2019

Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu preko puta „Buvljaka“ ( Novi Beograd). Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan - Veliki četvrtak - 25.04.2019

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom,Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog grobljaZejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u Hotel. /Večera / Noćenje.

3. dan - Veliki petak - 26.04.2019

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u hotel, obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje. Noćenje.

4. dan - Velika subota - 27.04.2019

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan - VASKRS - nedelja - 28.04.2019

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu - Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u Hotel.U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u Hotel. Noćenje.

6. dan - Ponedeljak - 29.04.2019

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. Posle pauze za obrok nastavljamo put dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke. Nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

7. dan – Utorak – 30.04.2019

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Naši predlozi smeštaja:

Telemachos

,

Usluga:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: travel/city_break.php

Line Number: 214

Backtrace:

File: /home/travelse/love2travel.info/application/views/templates/love2travel/travel/city_break.php
Line: 214
Function: _error_handler

File: /home/travelse/love2travel.info/application/helpers/my_core_helper.php
Line: 279
Function: view

File: /home/travelse/love2travel.info/application/controllers/Front.php
Line: 1364
Function: load_view

File: /home/travelse/love2travel.info/application/controllers/Front.php
Line: 1259
Function: show_page

File: /home/travelse/love2travel.info/application/controllers/Front.php
Line: 77
Function: call_user_func_array

File: /home/travelse/love2travel.info/index.php
Line: 292
Function: require_once

Pogledajte detaljnije

Razne informacije

[+] Prikaži sve

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD);
 • Smeštaj u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4, 6 ili 7 noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama;
 • Svi obilasci po ostrvu; 
 • Trajekt i vožnja brodićem do ostrva Vido;
 • Ulaznice za posetu manastira na Meteorima;
 • Obilazak Soluna prema programu;
 • Panoramsko razgledanje prema programu;
 • Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
 • Troškovi organizacije putovanja;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Grčko veče 28 eur;
 • Ahileon palata 12 eur;
 • Zdravstveno osiguranje odrasli 797 RSD, deca do 18 godina 531 RSD;
 • Ručak u restoranu u blizini Kalambake 12 eur;
 • Lični troškovi putnika;

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 eur za sedište u autobusu;
 • Dete od 2-12 godina ima popust 50 eur od cene aranžmana; Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu.
 • Doplata za 1/1 sobu – 150 eur;
 • Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 100 eur (ako je u pitanju samo prevoz).
 • Povratna autobuska karta za dete do 2 god. iznosi 70 eur .
 • Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 eur;

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

 • U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate;
 • 40 % prilikom rezervacije, ostatak od 60 % najkasnije 15 dana pre putovanja;
 • 40 % prilikom rezervacije,ostatak čekovima građana na 6 rata.
 • Potrošaćki krediti banaka;
 • Platnim karticama ( MASTER CARD, MAESTRO, VISA, DINA CARD);
 • Uplatom na račun;

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!